Alla inlägg den 18 augusti 2010

Av stine - 18 augusti 2010 19:53

I dag har jag haft min tredje dag på nya jobbet och andra dagen med kidsen. Det känns bra, tror det kan bli bra. Barnen är från många olika nationaliteter men de flesta pratar riktigt bra svenska och förstår allt man säger. Skönt, var lite rädd för att det skulle vara stora luckor i svenskan men icke! Vidare verkar mina kolleger vara bra, gillar de flesta. Kan nog inte komma på ngn som jag inte gillar faktiskt. En del gillar jag riktigt mkt oc kan vara elt avslappnad med andra försöker jag lära känna och komma underfund med. Men det kommer blir bra, det känns bra det här.


I dag hade jag möte med de lärarna som jag kommer att arbeta med när jag är i klass. Kommer att arbeta med två ettor och lägga riktigt mkt timmar med dem, nästan hela dagar (dock inte måndagar eftersom det är en hel dag med planering...)! I dag frågade lärarna lite försiktigt hur jag ville ha det, vad jag ville göra när jag hade halvklass, vad jag var intresserad av osv. JAg sa som det var att jag har dubbel behörighet och har matematik som huvuämne, NO en termin och engelska och historia som sidoämne. Jag sa att jag gärna var ute så mkt som möjligt, att jag ville att de skulle trycka på att barnen skulle ha ordentliga kläder och stövlar så att de kan vara ute när det är kallt och när det regnar. JAg berättade att jag gärna hade matematik och NO inbakat i varandra, dock ingen läroboksundervisning. Min dröm är att leka in lärdom, att eleverna ska få känna, smaka och uppleva matematiken och NO, att det ska de se hur mkt och ofta vi andvänder oss av dessa viktiga ämnen i vår vardag. Att jag gärna gör experiment och att jag vill ha högläsning och egen samling, att jag vill kunna få göra på mitt sätt. Fast att jag vill göra det på mitt sätt sa jag inte men tror det framgick iaf. Till min enorma glädje (och lättnad) verkade de gilla mitt förslag och var jätte glad för att jag ville göra det praktiska och vara ute och röra på mig och aktivera eleverna fysiskt. Helt galet underbart!


Vidare har jag börjat att städa och gå igenom mina skåp på "min" avdelning, på "mitt" fritids. Där finns mkt skräp som måste sorteras, en del riktigt fina och bra saker som jag kommer att kunna andvända mig av i min verksamhet. Det känns bra.


Pratade med min biträdande rektor i dag (som är en av dem som jag verkligen gillar) och hon berättade att lärarna i ettorna var så glada för att de fick arbeta med mig och så glada över att jag ville lägga upp arbetet så som jag ville! Jag bara skrattade och sa: Vad bra, för jag ser det som att  jag vinner på det. Jag får bara göra det roliga, plocka russinen från kakan... Helt galet vilken tur! Dessutom har jag lyckats förhandla till mig att alltid äta med kidsen (eller iaf tis-fre) vilket innebär att jag inte måste komma ihåg att ta med mig mat, skönt!


Jag måste köpa en ordentlig regnjacka, helst en i goretex, eftersom jag kommer att vara ute mellan 8- 1215 (minus 20 min på fm) två dagar i veckan och samma tider minus en timme gymnastik. Gymnastiken är för övrigt det enda som jag inte är överbegejstrad över att vara med på, men det rör sig om två klocktimmar i vceckan. Det ska jag nog över leva...


I dag var jag uppe tidigt och sprang en liten runda på morgonen innan jobb och så har jag tränat i kväll. Gjorde en timme på cykel på gymmet och sen direkt upp på löpbandet och gjorde en km sen hem där Finaste gjort mat till mig. Hon är allt bra hon! ( Anledningen till att jag inte sprang längre vara för att jag bara ville komma över känslan av att cykla i benen när jag sprang. Var ganska skakig när jag gick av cykeln, pressade mig ganska hårt. Var uppe i 204 slag/min!!! Det är 107% av min maxpuls! haha Det tycker jag är kul! Vad som för övrigt är bra är min vilopuls. Den är numera nera på 47 och stundtals är den nere och vänder på 44... DET är bra! Kondis har jag, nu gäller det bara att lära mig cykla och bli snabb på cykel, löpning och simning. Tja, på växlingarna också för den delen. Kan nog summera det hela med att jag nu bara ska bli snabbare på alla triathlondelarna ;)


Men det kommer. Just nu ser jag ljust på framtiden. Det här kan bli bra det här!

Ovido - Quiz & Flashcards