Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Är det fel på mig som är tillsammans med en tjej??

Av stine - 8 februari 2011 17:00

I dag har vi varit och åkt skridsko med skolan och det gick bra, eleverna var jätte duktiga! När vi var tillbaka var det lite kaos men sen lugnade det sig. Efter att barnen slutat kom en förälder fram och pratade med min kollega (som för övrigt inte ens varit med och det visste han eftersom han var med) och berättade att några elever hade haft allsång längst bak i bussen. De hade sjungit "Allt är bögarnas fel". Han ansåg att skolan borde ta upp vad som är rätt eller fel och diskutera hur man pratade om varandra och till varandra osv. Som jag förstod det hade han INTE sagt till eleverna vilket förvånar mig eftersom han brukar vara snabb med det annars. Han gjorde väldigt klart att han ansåg att det var fel det som eleverna hade sjungit och berättade att det kom från ett humorprogram och att man kunde youtuba det om man sökte på "allt är bögarnas fel". Det gjorde jag och min kollega direkt. Ingen av oss skrattade, vi tyckte det var hemskt. Jag hade svårt att inte ta det personligt. Jag berättade om det för en lärare i ena klassen som varit med. Jag förstod det som att han kommer ta upp det med den andra klassföreståndaren. Tveksamt att jag skulle orka det. Hoppas han gör det.


Jag reagerar starkt på fyra saker.

1:a är att elever i år ett sitter och sjunger sånt och tycker det är roligt.

2:a om eleverna ser det hemma, var är föräldrarna som pratar om det med sina barn? Anser föräldrarna att det är ok att barnen sjunger sånt och tycker det är roligt? Är de inte medvetna om att 1 av 10 inte är str8(stödjer mig på gamla siffror men iaf)?

3:e Varför sa inte föräldern till eleverna eller till deras lärare direkt så det kunde tas upp medan det ff var aktuellt?

4:e Hur kan SVT visa ngt sånt och sen kalla det humor???


Detta som hänt har tagit väldigt hårt på mig. Jag är väldigt öppen med min kärlek till Finaste, jag har inga problem med det och räknar med att ingen annan har det heller. Samtidigt vill jag inte att mina elever ska veta eftersom jag är rädd för hur deras föräldrar ska reagera och hur de i sin tur ska påverka eleverna. Jag har aldrig kännt mig som flatan i ngt sammanhang, har aldrig riktigt tänkt på det som att jag skulle vara annorlunda ngn annan. Tänker inte heller på mig som str8, jag är ju jag och jag blir kär ibland och sen är det inte mer med det. Inte i min värld iaf.


För första gången kände jag mig utsatt och annorlunda. Som om min kärlek till Finaste inte var/är lika mkt värd som den mellan ett str8 par. Som om det är fel på mig eller om om jag borde hålla mitt förhållande hemligt, att det är ngt som är fult och måste smygas med. Jag är tokkär i Finaste, hon gör mig lycklig och hon får mig må bra och växa som person. Hon tror på mig och får mig att testa saker jag annars aldrig skulle våga drömma om att testa. Då kan det väl inte vara fel det vi har???


Jag älskar Linda.

 
 
Ingen bild

Michaela

8 februari 2011 21:07

Du är bra.
Jag gillar, "jag blir kär ibland och sen är det inte mer med det"
Det är så rätt och bra.

Tycker att du ska våga vara öppen med vem du älskar till dina elever också, det behövs mer förståelse för olika sorters förhållanden, familjer osv i skolan. (det är ju verkligen inte mamma-pappa-barn i samma hushåll längre)
Enligt mina upplevelser är barnen ofta nyfikna.

KRAM

stine

9 februari 2011 06:32

Jag önskar att jag orkade vara öppen mot min elever, men som sagt det är inte dem jag är nervös för utan deras föräldrar. Det kan bli enorma konsekvenser för mig som pedagog, allt från att det är bra till att eleverna inte behöver lyssna p mig eftersom "jag är en sån" eller att jag inte kan vara med i omklädningsrummen för jag kanske tittar på tjejerna osv osv. En dels fördomar är minst sagt hemska, om du bara haft en aning!!

Hade det varit ngt annat hade jag inte haft problem men just i detta är jag ensam (ensam är inte stark) och det är så enormt känsligt och personligt att jag inte orkar ta denna fighten!

 
Ingen bild

Åsa

9 februari 2011 05:54

En viktig detalj här är kanske att förklara varför det anses roligt, att det driver med människors fördomar och människans förmåga att skylla ifrån sig på en syndabock. Och jag har en stark känsla av att ingen av dina elever har dig i åtanke när de sjunger med.

Kram!

stine

9 februari 2011 06:28

Tror inte heller att de sjunger om mig och det är inte det som är grejen heller. Utan just det du skrev först. Mina elever vet inte, de kanske misstänker om de ens har funderat på det. :)

 
Ingen bild

Michaela

9 februari 2011 14:10

Sjukt att världen/människorna inte kommit längre än så i sitt tänk. För fanken, besviken blir man.

bara en parantes till omklädningsrummet, då ska ju för tusan inte människor med en heterosexuell läggning heller få vara med.

Är det något som gör mig arg är det sånt här, mer öppensinnade människor, mindre knasiga tankar!!

DU är bra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stine - 21 februari 2014 08:13

Jaha, snart har en hel vecka gått, känns overkligt! Som jag har behövt detta breaket och som jag njutit av att bara vara själv och göra det jag själv vill, livskavlite helt enkelt! Testade crossfit söndagen den 16/2, ett intropass. Det var jobbigt, s...

Av stine - 12 februari 2014 17:45

Jag har efter en stunds velande bestämt mig för att göra om denna bloggen från en mer eller mindre renodlad träningsblogg till en mer hundträningsblogg. Denna bloggen kommer i fortsättningen mestadels handla om hundträning  och Floe. Men även en del ...

Av stine - 9 juli 2013 14:18

Har funderat ett tag på en del saker och konstaterar att ju mer jag kan destu svårare blir det. Önskar ibland att jag var helt okunnig och inte visste ngt så jag bara kunde flyta med liksom. Tänker nu främst på djur. När jag var "liten" tyckte jag at...

Av stine - 17 mars 2013 17:16

Det har hänt en del sedan sist, ska försöka komma ihåg alt och få ner det ordentligt i text på ett vis som gör att jag kommer förstå det om ett år. Sen är det ju kul om de som läser min blogg också förstår vad jag menar! haha   Sedan sist så har ...

Av stine - 19 februari 2013 19:44

Ja, precis så är det, plötsligt händer det! Det som händer nu är att jag efter ca ett års uppehåll bloggar igen. Varför det har varit så dött på bloggandet vet jag inte riktigt, finns 100000 anledningar och samtidigt inga alls. Livet hände? Kan det v...

Ovido - Quiz & Flashcards