Alla inlägg under februari 2011

Av stine - 8 februari 2011 17:00

I dag har vi varit och åkt skridsko med skolan och det gick bra, eleverna var jätte duktiga! När vi var tillbaka var det lite kaos men sen lugnade det sig. Efter att barnen slutat kom en förälder fram och pratade med min kollega (som för övrigt inte ens varit med och det visste han eftersom han var med) och berättade att några elever hade haft allsång längst bak i bussen. De hade sjungit "Allt är bögarnas fel". Han ansåg att skolan borde ta upp vad som är rätt eller fel och diskutera hur man pratade om varandra och till varandra osv. Som jag förstod det hade han INTE sagt till eleverna vilket förvånar mig eftersom han brukar vara snabb med det annars. Han gjorde väldigt klart att han ansåg att det var fel det som eleverna hade sjungit och berättade att det kom från ett humorprogram och att man kunde youtuba det om man sökte på "allt är bögarnas fel". Det gjorde jag och min kollega direkt. Ingen av oss skrattade, vi tyckte det var hemskt. Jag hade svårt att inte ta det personligt. Jag berättade om det för en lärare i ena klassen som varit med. Jag förstod det som att han kommer ta upp det med den andra klassföreståndaren. Tveksamt att jag skulle orka det. Hoppas han gör det.


Jag reagerar starkt på fyra saker.

1:a är att elever i år ett sitter och sjunger sånt och tycker det är roligt.

2:a om eleverna ser det hemma, var är föräldrarna som pratar om det med sina barn? Anser föräldrarna att det är ok att barnen sjunger sånt och tycker det är roligt? Är de inte medvetna om att 1 av 10 inte är str8(stödjer mig på gamla siffror men iaf)?

3:e Varför sa inte föräldern till eleverna eller till deras lärare direkt så det kunde tas upp medan det ff var aktuellt?

4:e Hur kan SVT visa ngt sånt och sen kalla det humor???


Detta som hänt har tagit väldigt hårt på mig. Jag är väldigt öppen med min kärlek till Finaste, jag har inga problem med det och räknar med att ingen annan har det heller. Samtidigt vill jag inte att mina elever ska veta eftersom jag är rädd för hur deras föräldrar ska reagera och hur de i sin tur ska påverka eleverna. Jag har aldrig kännt mig som flatan i ngt sammanhang, har aldrig riktigt tänkt på det som att jag skulle vara annorlunda ngn annan. Tänker inte heller på mig som str8, jag är ju jag och jag blir kär ibland och sen är det inte mer med det. Inte i min värld iaf.


För första gången kände jag mig utsatt och annorlunda. Som om min kärlek till Finaste inte var/är lika mkt värd som den mellan ett str8 par. Som om det är fel på mig eller om om jag borde hålla mitt förhållande hemligt, att det är ngt som är fult och måste smygas med. Jag är tokkär i Finaste, hon gör mig lycklig och hon får mig må bra och växa som person. Hon tror på mig och får mig att testa saker jag annars aldrig skulle våga drömma om att testa. Då kan det väl inte vara fel det vi har???


Jag älskar Linda.

Av stine - 7 februari 2011 20:01

Har hittat en ny funktion här på min blogg, en gilla knapp på FB! Hahaha lite rörig mening men vad jag försöker säga är att nere till höger på min blogg finns en ikon som man kan trycka på och gilla min blogg så det syns på FB! Kul!


Jag har tagit ett ganska stort beslut nu i dagarna, ett beslut som länge funnits där men som nu har blivit uttalat i ord (dock endast till två pers) vilket gör det mer verkligt. Nu återstår det bara att genomföra det beslutet. Misstänker att det kommer ge STORA konsekvenser och i värsta fall även påverka andra mer eller mindre indirekt. Vi får se vad som händer. Skitsnack förmodligen men det är mitt minsta bekymmer just nu.


Som sagt nu på söndag är det årets första lopp, tre mil skidor! Ska bli sååå kul att göra det, att komma igång med säsongen :) (Låtsas inte om att det är nästan 4 månader till nästa start och det i en helt annan gren...) Längtar galet mkt, ska bli så spännande att se hur det går! Är övertygad om att vi kommer kunna genomföra loppet på en godkänd tid men hur kommer det vara? Kommer vi slå ihjäl varandra med stavarna eller kommer vi skratta åt allt? Kommer vi kunna röra oss när vi väl kommer i mål eller ännu bättre, kommer vi kunna röra oss på måndagen eller början av veckan över huvudtaget?? Ska bli galet kul, känns som ett äventyr!


Träffade Oskar som snabbast på klubben när jag var inom där nu i kväll. Han ska plita ihop ett nytt schema som börja gälla nästa vecka, DET ska bli kul, längtar som tusan!!! Det är just nu så sjukt otroligt galet kul att träna, en sån uppriktig lycka. Har hittat nya muskler, de känns men syns inte. Inte än. Finaste skrattar så hon gråter åt mig när jag "hittar" nya muskler. Nu har jag funnit höftsträckaren eller vad den nu hette. Tror den alltid funnits där men det är först nu som jag känner den. Hoppas nu bara det är för att den börja jobba rätt och bli större och att jag inte sträckt mig. Fast hur ofta sträcker man sig på bägge benen, samtidigt? 


Over n out

Av stine - 7 februari 2011 09:10

Tar en kort paus i min planering för att resna mina tankar. Känns som om jag kommer att lägga denna tiden som det tar att skriva här nästa måndag när jag har semester och sitter i bilen på väg hem. Då kommer jag med stor sannolikhet sitta och planera en del och fundera över min verksamhet osv osv.


Nu på söndag är det ett visst skidlopp på tre mil som ska avverkas, spännande!!! Längtar! Ska bli kul att göra men ska bli ännu roligare med värsta frullen två dagar i rad!! haha


Helgen har flutit på bra, det har varit så skönt. Fått gjort en del, tränat, softat, myst, förberätt inför SM och gjort långa prommisar med Finaste och Laika. I lördags var jag ute och joggade lätt lätt med Laika. Det gick inte fort, det var precis så att jag sprang, men det var underbat! Tänkte att det kunde vara visst att ta det lite lugnare eftersom jag inte tränat sen måndags. Tog med mig Laika och hon tyckte det var super, iaf de första 3½km, sen började det bli lite segt. Då var det bara 2 km kvar... haha Väl hemma platsade jag henne i hallen (hon var full av grus och helt våt) medan jag började gör chili con carne, igen. Gjorde värsta lasset och det blev gott och lite starkt :) Finaste kom hem, vi åt och sen blev det städning av vinden och vi fick gjort en del annat också, skönt.


Laika hörde vi inte av mer på hela lördagen, hon var helt slut! Jag och Finaste gick ut på tomten för att planera och drömma och fantisera och mäta. Ville ha med Laika men hon ville inte med, hon orkade knappt lyfta på huvudet.. Hehe


Söndag blev det en lite kort runda p morgonen och efter lunch gick vi ut på en lite längre runda alla tre. Laika var ganska glad när vi skulle gå ut men vääldigt glad när vi kom tillbaka. Vi gick in till Löberöd och ett annat håll hem, ca 6,1km totalt. Sen fick vi inte upp Laika mer på hela dagen. När vi skulle iväg och träna låg hon helt stilla när vi ackade våra träningsväskor, lyfte på huvudet när vi tog på oss jackorna och när vi tog på oss skorna gick hon sin väg och sa väldigt tydligt: Ni får fan itne med mig ut på en runda till, ni är helt jävla GALNA!!! Som jag och Finaste skrattade åt henne. När vi kom hem var hon dock lite gladare och fick en liten runda, mer ville hon inte.


Jag körde intervaller på cykeln, kändes bra men de sista två intervallerna var bestämt lite jobbiga... Fy tusan vad jag svettas mkt! HAde varit kul att väga mig före ett pass och sen efter ett pass, bara för att se hur mkt jag gör av med. Svettas så det droppar ner på cykeln, så där fräscht! Men vågen får vänta till efter nästa löning, ett löfte är ett löfte!


När vi kom hem efter träningen åt vi, lagade lite "efter-tränings.kaka" och bokade biljetter och hotell till SM-helgen. SM i thaiboxning that is. Ska bli sjukt kul att åka och titta på! Nästa år hoppas jag att Finaste är med... Vill dock betona att det är MIN förhoppning och den bygger jag på att jag vill att hon ska lyckas och att det hade varit kul att se henne där.


Jag kommer följa med till Tyskland och titta när Finaste går där, ska bli såå kul! Ganska intressant att det finns de som tror att min närvaro kan påverka Finaste negativt. För en del är det så men när det kommer till oss tror jag att hon klarat sig utan mig, det tvekar jag inte en sekund på, däremot är det min fulla övertygelse att hon mår bra av att jag är med och är lugn och ger henne lugn. Med mig vågar hon slappna av vilket hon behöver inför en fight. Samtidigt ska jag inte sticka under stol med att jag behöver henne minst lika mkt (om inte mer) på min starter. Lustigt hur man kan bli "beroende" av ngn och dennes närvaro.


Det var allt för denna gången, nu intensiv planering och slut med dagdrömmarna!


Over n out

Av stine - 4 februari 2011 20:46

Då sitter jag här igen framför datorn, på landet med dålig uppkoppling och skriver. Finaste är ute en runda med Lasika och får lite frisk luft medan jag gjort lite köttbullar... Fy fan vad gott det är med hemmaluade kyddabullar! Sååå gott :)


Dålig uppkoppling gör att jag spenderat lite tid på att leta alternativa lösningar på bredband. Mobilt kontra fast... Finns en hel del olika alternativ som måste diskuteras igenom med Finaste. OM vi nu ska bo här ute ppå landet måste vi ju ha bra teckning annars är det ju inte lönt, blir idiot på denna sega uppkopplingen som finaste har nu. Jaja vi får se. Ett riktigt glatt besked är att Finaste INTE är allergisk mot hundar!!!


Jag har som nämnts innan inte tränat fullt ut nu i veckan, haft värsta huvudvärken/migrån och var hemma från jobbet i onsdags men nu känns det bättre så i morgon är min plan att ge mig ut på en lite runda och jogga lätt med Laika! Ska bli skönt, första rundan ute på flera månader! LÄNGTAR!!!


I dag var det fredags fika som vanligt på tio rasten. Min kära kollega hade gjort SEMLOR, hembakta, luftiga, fina SEMLOR. Ni som känner mig vet at tmin riktigt stora last är semlor. JA, jag tog EN men verkligen bara en. Den tog slut snabbt, på tok för snabbt. FAN. Sen fick jag sitta där och titta när de andra åt. Gissa om jag blev på sjukt dåligt humör. Dels för att jag inte fick fler (mest för mig själv fick jag inte fler) men framföra allt för att jag skulle försöka leva "by the book". Försöker trösta mig med att vikten inte är det viktia för mig och det är det inte men jag ville så gärna så gärna göra rätt, men semlor... Jag blir helt svag, finns förmodligen inte ngt som har en liknande effekt på mig. På gott och ont. Men den var helt fantastisk, ljuvlig, underbar! JAg ska få receptet och jag lovar härmed dyrt och heligt att efter nästa lön när jag jag ska stå på vågen, om den bara visar minsta lilla nergång på vikten så ska jag göra värsta lasset med semlor och sen ska jag och finaste svulla järnet. Fast det förstås, det måste nog bli efter hennes fight i slutet av månaden men iaf. Längtar galet redan.

ORD

Av stine - 3 februari 2011 17:18

Trött, off, förvånad, tom, sliten, vill mera, vill inte mera, saknar, önskar, längtar, förväntar, sorgsen, lögner, glädje, nervositet, tomhet, lättnad, förvånad, försvar???, medkänsla, positivitet, ovilja.


Ja det var några ord som sammanfattar de senaste dagarnas känslor. En del minst sagt motsägelsefulla andra väldigt beskrivande och pricksäkra...

Ovido - Quiz & Flashcards