Alla inlägg under april 2010

Av stine - 14 april 2010 10:20

I går red jag Apollo. Det gick faktiskt riktigt bra. Han fick lugnande och jag hade livlina (graman)... Men det var ng tur eftersom han var lite spänd första varvet. Mistänker att han hade bockat om jag inte hade haft allt det där, haha. På torsdag är min plan att göra samma procedur men att rida ut ist.


I morse var jag på gymmet i nstan en timme. körde 2,5 mil på cykel sen biceps och triceps och axlar. Hann inte mer men hade tänkt göra både mage och rygg också men det får helt enkelt bli en annan dag. Fast borde förmodligen prioritera bålen mer än armarna då det ger så mkt mer i det stora hela. blir bättre ryttare, simmare, löpare och cyklist med bttre bålstabilitet. måste ta tag i det. Måste försöka hinna få tiden att räcka till. Vet bara inte hur.


55min träning, 489kcal.

Av stine - 13 april 2010 07:39

I sönags var det som bekant terrängtävling. Det gick så himla bra! Hästarna var fina och gjorde riktigt bra rundor. Eisack hade 36 i straff på dressyren!!! Cenna hade ett ner i banhoppningen men det var Carins fel... Hon ville ha tillbaka henne lite för mkt och då petade hon ner en bom. Eisack var lite vinglig fram mot första terränghindret men sen gick det som tåget, precis som om han fattade precis vad som skulle göras. Cenna ansåg att hon hade gjort det minst lika bra utan Carin... Eisack hade tyvärr två ner i banhoppningen (första gången han hoppar ute över huvudtaget så det var ok) vilket resulterade att han sjänk en del i resultatlistan men blev trots det placerad!! Jätte duktig kille! Cenna i sin tur kom precis utanför placering, typiskt!


Väl hemma var det att göra det vanliga, dvs packa upp och ta hand om hästarna. Jag ruggade och ryktade bägga hästarna. Bägga lindades fram och all kyllera borstades av från alla benen. Vi gjorde allt vi kunde komma på för att ta hand om de duktiga hästarna på bästa sätt.


I dag efter jobbet ska jag rida Apollo. Kan ju bli kul att se hur det går... Längtar!

Av stine - 10 april 2010 15:19

I dag fick jag så äntligen gymmat! Körde intervall på cykel först, fy fan vad jobbigt! Men det gör säkert nytta :) Reslutat: 340kcal mindre...  Efter jobbiga intervaller på cykel blev det lite styrka. Körde axlar, biceps och triceps. Hade tänkt göra lite sjukgymnastik för mitt knä, men hittade inte ngn lämplig maskin för det, måste kolla upp det. Borde kört mage och rygg men sanningen är att jag var så trött efter intervallerna att jag var på väg att spy. Var helt slut och illamående men nu flera timmar senare känns det bra igen.


Efter gymmet blev det en tur till My one och shoppade lite grejer. Fick det jätte fina grimskaftet som jag ville ha av Carin (fast det är nog hennes, men jag kommer använda det och jag valde...)! Fick köpt lite annat också men de hade inte den typ av mankam som jag ville ha så jag och L körde inom Hööks på vägen hem. På hööks skulle vi ha mankam och putsgrejer. Vi åkte därifrån med putsgrejer och ingen mankam. Fan, ska det vara så svårt att hitta en sån som jag vill ha?! Det slutade med ytterligare ett stopp, denna gången var det på Granngården. Tacka vet ajg granngården för där fanns mankammar! JAg köpte 2 stycken. Eller rättare sagt, L köpte 2 till mig! Finaste finaste L!!


Nu blir det lite slapp innan det blir en tur till stallet och förbereda allt inför i morgon. Tänkte testa knoppa manarna i kväll annars blir det till att vara i stallet 0500 i morgon... Tänkte iaf göra Cennas man och hoppas på det bästa. Skulle ngn gå upp måste det vara bättre att bara göra om en eller två ist för att göra en hel man från bärjan. I morgon är en "stor" dag för det är säsongspremiär för Cenna och debut för Eisack i terräng! De har bägga gjort var sin terräng träning, var sin pay-n-jump men i morgon är det tävling med alla tre grenarna. Håll tummarna världen!

Av stine - 9 april 2010 14:22

nu känns det betydligt bättre. Apollo är friskförklarad vilket innebär att han ska sättas igång efter nästan ett års skada. Kan bli kul att se om jag kommer sitta kvar många stekunder eller vad som kommer att hända... Planen är att jag ska sätta igång honom så nu har jag ca 2 månader med snudd på daglig ridning framför mig. Visserligen mkt skritt men med Apollo i sitt esse kan det bli mkt mkt livat... ÄNTLIGEN!!!!

Av stine - 9 april 2010 08:13

I morse när jag vaknade var jag  på ganska neutralt humör, var5ken glad eller arg. Men i bilen på vägen till jobbet blev jag plötstligt bara så jävla arg. Vet inte varför men jätte jobbigt. Förmodligen för att jag kom att tänkta på många saker som hänt (bara små saker men bäckar små...) det senaste dygnet. Läste att fuxen numera var en stjärnhäst under sin nya ryttare (enligt ägaren). Glädjs uppriktigt med den nya ryttaren då hon är duktig och jag gillar henne, men är det nödvändigt att skriva så? Vet att jag förmodligen överreagerar men känns som om det jag gjort med fuxen inte var alls bra utan helt värdelöst...


Sen kom jag på att jag glömt min stallskor i stallet och idag ska jag till Cecilia direkt efter jobbet och börja kolla igenom vad som finns och vad som ska packas till helgen tävlingar. Cecilia har skadat armen och jag hade tänkt hjälpa henne i stallet så hon slipper, men det går itne om jag itne har några skor.


Pratade med L i bilen och kom då fram till att det verkar bli meckigt att få ihop helgen. Jag hade sett fram emot att tillbringa ett dygn hemma hos henne på landet och bara ta det lugnt men det verkar som om det blir svårt att få ihop det med våra träningar och med hästarna. Jobbigt. Jag blev skitarg (mest för att jag itne kan se ngn lösning och för att jag känner att jag itne räcker till) och L bestämde att då blev det inte ngn tid hemma hos henne denna helgen för min del utan honåker hem om en runda i kväll och sen kommer hon till mig. Detta verkar ganska vettigt med tanke på att hon ska träna i lund i morgon vid 10. Sen är tanken att hon ska köra hem till sig direkt efter träningen och vara hemma i helgen. Fan.


Dessutom fixade jag gymkort i går. Gick dit träningsklädd och hade verkligen sett fram emot att träna, var rastlös och hade det jobbigt med att jag itne tränat så mkt som jag vill denna veckan. Löser kort på 24-7 men får veta att det inte aktiveras fören ett dygn senare vilket innebar att jag inte kunde träna eftersom jag inte skulle kunna ta mig ut från gymmet när jag var klar... Det gjorde mig itne glad. Var sååå sugen på att träna men ICKE! Fan vad sur jag blev!


I går var jag även hos Raffi och fick fixat ryggen... Flera kotor i bröstryggen var fel men släppte fint. Tyvärr fick han itne denna gången heller loss det som han skulle i nacken... Däremot kunde han tänka sig att ngn form av sponsring av Carin. Det var ju riktigt bra tyckte jag! Nu gäller det bara för Carin att ringa och bestämma ngt så det blir av. Annars kan det bli lite lätt pinsamt för mig är jag rädd  


Finaste älskade Apollo ska till vet i dag på återbesök. Hoppas hoppas hoppas att han blir friskt förklarad!! Vill så gärna sätta igång honom och börja rida honom. Lite nervöst kommer det allt vara och pläggas ska han de första gångerna annars blir det nog svårt att sitta kvar är jag rädd...


Nog klagat för i dag. Nu ska jag ta mig samman och se till att detta blir en bra dag!

Av stine - 7 april 2010 10:38

Körde ett löp pass nu på morgonen, det gick faktiskt bättre än förväntat! Eller ja både och faktiskt. Har inte löpt på några dagar nu eftersom jag har haft lite känningar i mitt ena knä. Varit lite rädd för att få löparknä eller vad det nu heter, måste googla det. Men i morse gav jag mig ut på en liten tur, sååå skönt! Gjorde knappt 4 (mest pga känningarna i knät) men gjorde det på en bra tid. Eller en helt ok tid. Gjorde första biten och sista i väldigt lugnt tempo vilket gjorde att tiden i slutet inte var så där super. Totalt gjorde jag ca 3 i tempo. Men med hjälp av min nya klocka kunde jag se att jag höll ett 4,30-4,50 tempo hela resterande runda och det är jag verkligen nöjd med. Det roliga är att det inte ens var jobbigt!!! Känns oförskämt bra att träna, känns som om jag kan håla hyfsade tempo nu utan att bli trött. Gäller bara att hålla samma tempo i 5km... Men det kommer nog, hoppas jag!!!


I helgen skulle jag gjort milen men nu blev det itne så, hann inte riktgt med det kände jag. I måndags varjag på en pay and jump, på en terräng barna, med Carin. Hon hade med sig bägge hästarna (Cenna och Eisack). Cenna gick säsongens första runda och det med bravur! Fick jättegott omdöme av Linda och Niklas (bägge landslagsryttare i fälttävlan). Eisack gjorde sitt livs första runda och det med mkt gott resultat! Han var jätte duktig, lugn och fin och gjorde sitt jobb som om han inte gjort annat! Även han fick mkt goda vitsord från både Linda och Niklas.


I vkäll blir det barnpassning hela kvällen och därmed inte ngn träning, imorgon blir det Raffi och rättning av ryggen sen förhoppningsvis lite simning på det är min plan. Helgen blir det tävling på söndagen (Carin startar terräng på Cenna och Eisack) och förhoppningvis en hel del träning för min del. Nu har det ju trots allt gått 3 dagar utan träning, DÅLIGT!!!


3740m, 20,02min, 223kal 

Av stine - 3 april 2010 17:02

I dag blev det ridning på träningsschemat. Red först ut Eisack i ca 40 min, ganska mkt trav och i lugnt tempo. Min tanke var att han skulle få jogga på låg hastighet för att bli av med slaggprodukter och ev träningsvärk. Det gick nog bra, i slutet frustade han och mös. Hans ben såg jätte fina ut från igår efter första terräng träningen.


Cenna var pigg och glad så jag bestämde mig för att klättra lite med henne. Vi klättrade lite, joggade och sen klättrade vi igen. Lite jobbigt var det för hon blev lite svett, men bara lite. Sen hem igen. Var ute i ca 40 min hon med. Hennes ben var torra och fina, skönt.


Efter ridningen var det fullt ös hem, duscha och sen till Carin för att planera tävlingssäsongen. Blir en del tävlingar utomlands. Som det ser ut nu blir det Tyskland, Polen, Danmark och Finland om allt går som planerat!

Av stine - 2 april 2010 16:56

I går blev det första cykelträningen på jag vet inte hur länge. Det finns en motionscykel i samma lokal som L tränar thai i. Jag cyklade och hon sparrade och grejjade. Känns som en bra deal.Kändes bra, gjorde 3*3. Varje intervall bestod av 5 steg där det blevv tyngre och tyngre att trampa. Målet var att spinna i ett jämnt tempo hela tiden men öka lite inför varje steg där det blev tyngre. Dvs på nivå 2 cyklade jag i 38km/h tempo sen på sista nivån var jag uppe i nästan 42km/h. Aldrig under 38km/h.


Det var tillmin förvåning inte så jobbigt som jag trodde, men shit i helvete vad jag svettades... När jag efter att cyklat klart (gjorde 21km) koom jag snabbt ner i puls men fan vad jag efter svettades! Efter att strechas ett bra tag pärlades ff svetten på axlar och min skulderblad. Äckligt. Fattar inte att jag kan svettas så hysteriskt mkt!


I dag har det stått terrängträning på schemat. Carin skulle testa Eisack på terräng i dag för första gången så jag fick följa med på Cenna som draghäst. Tur jag litar på Cenna, hon är rutinerad och säker  medan jag är helt orutinerad och smått livrädd... Men vi gjrode det, tog några skutt och hon var fin. Till min glädje märkte jag att jag ff är följsam och har bra balans. Tyvärr har jag dockingen ork och inte ngn styrka kvar i mage och rygg för den delen. Det märkte jag (och att jag cyklade igår) när vi galopperade i lätt sits. Men  DET var riktigt jävla roligt! -som på den tiden när man red löphästar. Älskar det verkligen!


Efter att Carin hoppat Eisack red hon Cenna så hon fick hoppa lite mer och större. Gissa om de älskade det?! Cenna var lycklig och hoppade som om hon inte varit borta i nästan ett år! Jag vågar lovar att om Cari inte hade haft siina öron hade smilet gått runt hela huvudet på henne...


En bra dag helt enkelt. Nu ska jag på middag hos L´s föräldrar och sen bara slappa. I morgon blir det utridning på två hästar om jag hinner innan jag ska till Carin för att planera in tävlingssäsongen och till sisit go kart med tillhörande öl och mat efteråt!

Ovido - Quiz & Flashcards