Alla inlägg under mars 2010

Av stine - 18 mars 2010 08:12

Har inte tränat på två dagar av olika anledningar, bla klippning igår efter jobbet och kände att det var för sent att ge sig ut efter maten. Ist för att träna igår åkte jag hem till L och sov där. Upp 0440 eftersom L skulle på intervallträning på thaien kl 0530... Detta är tidigt kan jag ju bara berätta för er som inte redan visste det. Riktigt tidigt. Mitt i natten tidigt enlgit en del. Eftersom vi var uppe tidigt hann jag med att träna i morse innan jobb. I dag stod det tempoträning på schemat. Fy fan vad jag hatar det. Så sjukt jobbigt! Men jag gjorde det. Lugnt ca 700m, sen tempo i ca 15min för att sen avsluta med lugn jogg sista biten hem. Sjukt jobbigt men förhoppningsvis nyttigt   


I eftermiddag blir det till att skynda hem och börja tvätta och helst hinna baka till fikat i morgon på jobb innan det blir en tur till stallet och ridning på fina Cenna. I dag är planen att det ska bli lite bomövningar och i morgon blir det en tur ut i skogen (hoppas jag) och galoppträning (helst i backar). DET ska bli så sjukt kul!! :) Sen blir det intervallträning till helgen.


Har bokat in ett simpass och ett löppass med Angelica i nästa vecka. Ska bli kul. Måste försöka hinna med ett simpass i denna veckan, men när???

Av stine - 16 mars 2010 07:11

Som jag skrev igår så var det en galet tidig morgon igår vilket ledde till att det blev tidigt i säng igår. Men innan jag la mig hann jag med lite saker.


Först arbetade jag som vanligt, sen hämtade jag bilen. Vilken frihetskänsla det var att hämta den! Hoppas nu bara att den funkar... Väl hemms igen var det bara att ta det lite lugnt inna jag gav mig ut på en jobbingrunda. Min plan med gårdagens träning var att löpa långt (eller ia utöka sträckan markant). Det resulterade i 7100m på tiden 42½min, dvs jag gjorde 7km i ett 6 min tempo. DET är nytt pers i den bemärkelsen att jag aldrig förr så tidigt i llöpträningen sprungit så långt... Känns riktigt bra! Får se ur det känns i morgon i kroppen men tror inte att det ska vara ngn större fara. Eller hoppas inte det. I dag blir det inte ngn träning, kanske en poser walk i em när jag kommer hem.


Ska med Carin till flyinge och träna ikväll, ska blir kul. Riktigt kul . Hon ska hoppa med Eisak. Första hoppträningen för Lotta för Eisack. Det kommer säkert att gå bra. Tyvärr kunda inte Cecilia (ägaren till Eisack) följa med, hon var upptagen på annat håll.


Igår när jag var ute och sprang (ja under hela dagen faktiskt) så funderade jag mkt över min situation och jag har gjort ett viktigt beslut. Ett beslut som jag hoppas ska främja min hälsa (fysiskt och psykiskt). Går allt som jag vill blir det slag i saken i kväll. Gäller bara att få det gjort så jag kan gå vidare.

Av stine - 15 mars 2010 05:39

Klockan är tidigt, jävligt tidigt. Jag sitter i träningslokalen på Real Fighter i Lund medan L är ute och kör ett intrevallpass... Borde vara med, men känner inte att jag är i form till att köra så tuffa intervaller riktigt än, sitter hellre här och bloggar.


Lite har hänt i helgen. Har tagit det lugnt och försökt vara rädd om min kropp. Ridit har jag ju förvisso gjort. Red den lille fine fuxen igår. Han var snäll. Red även Carins två hästar (om änbn väligt kort och väldigt lätt) som ägs av Cecilia Niber. Cenna skrittade jag ut på mestadels på långa tyglar. Känns underbart att sitta på en sån fin häst och kunna helt slappna av på långa tyglar. Det behövde min rygg. Eisack joggade jag lite lätt i ridhuset. Hanv ar så fin! förstår nu vad Carin menar med att det är en underbar häst med stor ridbarhet! Satt mest och bara log  .


Förutom lite lätt ridning har det itne blivit ngn träning alls pga ryggen/nacken. Har försökt att vila mkt och ignorera illamåendet och den konstanta huvudvärken. Nog pipet för detta inlägget. I dag är en ny dag med nästan ingen sömn men med nya tag!


Ska hämta bilen i eftermiddag efter jobbet och försöka ge mig ut på en längre löprunda. Annars händer inte så mkt idag. Ja förutom jobb dvs.

Av stine - 13 mars 2010 21:00

Var ute igår och festade lite, jätte trevligt och inte helt bra för kroppen men det var riktigt trevligt :)


Vad det gäller min kropp är det inte så att den samarbetar med mig. Har galet ont i nacken och det i sin tur ger en migränliknande huvudvärk... Red i dag. Jag red Salle för första gången på nästan 1½vecka, det var riktigt roligt! Jag, Carin med sällskap red ut, den lille fuxen var jätte modig! Han var modig men skyggade ibland och gick inte i ett konstant tempo utan lite ryckigt vilket inte var så bra för min nacke. Jaja, nog beklagat om min rygg...


Kommer att behöva lägga om min träning lite, vet inte riktigt hur än. Detta eftersom jag inte ska rida den lille fuxen längre i veckorna utan endast på helgerna. Detta eftersom Mikaela ska rida och vidarutveckla honom. Glad över att det är Mikeala som ska göra det, gillar som sagt hennes ridning mkt. Inte för att min åsikt i detta spelar så stor roll, det är inte min häst och jag har inget att säga till om. Så är det bara. Däremot kommer jag att börja hjälpa Carin mer, ska rida hennes två hästar lite mer och sen när det är dags kommer jag att sätta igång Pockolocko! Längtar så där galet mkt efter att rida honom igen. Pocko är ju trots allt min stora kärlek! Skönt att jag har honom kvar nu när jag inte har Shellac längre...


I dag har jag inte gjort mer än ridit ut en lite runda, inte löpt inte simmat. Min kropp vill inte ställa upp med energi, är så trött så trött. Orkar inget alls, det är jätte jobbigt. I morgon kommer jag inte att löpträna tror jag. Däremot ska jag (om ryggen är ok med det) att rida tre hästar! Ska bli kul.


Nu blir det fortsatt lugn kväll med antingen lite högläsning med L eller också film. Mys och lugn med andra ord.

Av stine - 12 mars 2010 19:25

I dag har jag inte förmått att mig att göra något alls. Var så trött i morse och hade ont i kroppen att jag inte kom ur sängen fören det var 20 minuter till jag skulle köra till jobbet. Upptäckte när jag körde till jobbet att min bil börjat läcka olja det det riktigt mkt! FAN! Jag och bilar... Efter jobbet blev et till att direkt köra till mecken och lämna in bilen för en snabb fix trodde jag men icke! Fick vackert lämna bilen och gå hem, hämta bilen igen på måndag em. För att göra det så mkt bättre innebär det att det inte blev ngt efterlänktat stallbesök i kväll. Men i morgon ska jag åka ut med Carin och hjälpa henne med hoppning och samtidigt rida. Som jag har längtat!!!


Helgen blir det iaf 2 pass både lördag och sändag om inte ngt oväntat händer. Eller väntat. Typ att min förkylning bryter ut helt och jag inte kan träna. Saknar ridningen galet mkt. Vill rida igen! Längtar, längtar, längtar!!!

Av stine - 11 mars 2010 08:04

Igår hade jag mitt första simpass för säsongen och första på närmre 6mån, underbart! Första 100 var panikjobbiga, svårt att andas (dels för vatten men även förkylning) men sen gick det bra. Angelica kom och hjälpte mig, jätte kul! Fick lite teknikövningar att arbeta med och efter det gick det mkt lättare. Men känner att det är en bra bit kvar innan jag är i form  


Innan simningen hade jag och varit och hämtat min bil som varit på verkstaden, det blev riktigt dyrt. Igen. Efter bilhämtning åkte jag till Raffi som fixade ryggen till mig. Tror inte att det varit så mkt att fixa sen jag skadade mig för snart 4 år sedan... tyvärr satt en del spänningar i nacken så hårt att haninte fick loss de sista koterna, men det är bara att boka en ny tid om ngn vecka och hoppas att de flesta spänningarna släppt så han kan få loss de sista koterna...


Sprang i morse med livet som insats, fy fan vad halt det var!!! Gjorde bara ca 3 km för det gick fan itne att ta sig runt... Glashalt så det blev lugn takt. Surt när jag var laddad för att trissa upp tempot en aning och verkligen löpa på ordentligt på 5km. Jaja, det får helt enkelt bli en annan morgon som jag får göra det. Till helgen är planen att gå ut på 7 eller 8 km för att få lite distans i kroppen. Hoppas att det inte är så här glashalt så jag kan köra lite intervaller i stan innan helgen. 

Av stine - 10 mars 2010 10:20

I går blev det tyvärr ingen ridning på eftermiddagen som planerat. Detta eftersom min bil (precis som vanligt) är på verkstaden och inte blev klar i tid... Jävla bilfan helt enkelt. Michaela red den lille fuxen och det hade tydligen gått bra efter lite diskussion dem emellan. Glädjer mig att det gick bra sen. Gillar verkligen Michaelas ridning, mjukt och lungt och snyggt, påminner ganska mkt om Carins ridning  . Pratade med ägaren till fuxen på kvällen och vi kom överens om att M skulle rida den lille fuxen resten av veckan då han behöver ridas av andra än mig eftersom han är ute på annons. Det svider och svårt att inte ta personligt men jag vet samtidigt att det är det bästa för hästen...


I stället för träning för egen del kom L och hämtade mig sen följde jag med henne till hennes thai träning. Skitkul! Blev dock galet avis när jag såg de andra svettas och höra deras flås, jag ville ju också träna!!! Igår blev det bara ett pass för efter träningen åkte vi hem till L och sov där vilket även innebär att det inte blev ngn löpning imorse. Det ger onekligen lite dåligt samvete men planen är att det blir simning i kväll efter att jag hämtat bilen och fått massage. Ska bli skönt att simma igen det var riktigt länge sedan sist! Säkert 6 månader... Mindre skönt med massage då jag misstänker att det finns en del att rätta och därmed en del smärtsamma spänningar som ska masseras ut   


Det var nog allt för just nu. Någon som har bra tränignstips så tas de emot tacksamt. Grenen som det tränas för är som sagt triathlon (simning, cykel och löpning). Utöver triathlon är min plan att göra iaf ett ½maraton, midnattsloppet i Sthlm och fortsätta med ridning och utvecklas. Min plan är 13-14träningspass i veckan, helst utomhus. De passen är tänkt att läggas ut på följande sätt:

6-7 ridpass i veckan

3 löp pass

2 smining

2 cykel (ligger på is till jag har råd att köpa tävlingscykel...)


Helst vill jag ha in iaf 2 styrkepass också, vet bara inte hur... Kanske kombinera det med cykel och/eller löpningen? Som sagt, träningsförslag tas tacksamt emot!



Av stine - 9 mars 2010 07:17

Har inte tränat på några dagar eftersom jag inte varit hemma. Jag har varit  på miniturne i Sverige och sett en del och träffat ännu fler. L tränar som bekant Thaiboxning och i helgen var det Thaiboxnings SM i Uppsala. Så på fredagen började vår turne. VI åkte till Jönköpinig på fredagen, sov hos Mia occh hennes Stefan, åkte lördag efter frulle till Sthlm och brojjan. Vi kom till Jakob vid ett tiden och stannade till närmre sex. Jätte trevligt! Spelade Wii och käkade mat    Efter Jakob åkte vi till Katarina (kompis till L) som ox bor i Sthlm och där vi skulle sova. Vi sov gott och sen begav vi oss till Uppsala på söndagen för en hel dag med SM finaler! Det var riktigt roligt att se!


Så med tanke på mitt turnerande har min träning legat nere i några dagar men i morse var det dags för en liten löprunda igen. Såå skönt även om jag fick kramkänningar i bägga vaderna, det gjorde ont i låren av kylan och det var svårt att andas då jag misstänker att jag är på väg att bli förkyld och det var kallt ute... Men känns bra så här efteråt. Gjorde ca 4½km i lugnt 6min/km tempo.


I kväll blir det till att hämta bilen och sen åka till stallet för att rida den lille fuxen. Ska bli kul att se hur han är nu när Sara ridit honom när jag har varit borta.

Ovido - Quiz & Flashcards